Mijn Verhaal

In 2007 ben ik in aanraking gekomen met Parkour en Free Running. Op internet kwam ik een filmpje tegen van David Belle, een van de grondleggers van Parkour. Ik was direct verkocht. Na een aantal keer op replay gedrukt te hebben ben ik naar buiten gevlogen om te beginnen met deze spectaculaire sport. Helaas kon ik niet meer dan over hekjes springen en in bomen klimmen, waardoor hetgeen er nogal onbezonnen uitzag. Maar de pret was er zeker niet minder om.

Tot op de dag van vandaag ben ik bezig met Free running en Parkour. Ik maak reizen met mijn team waardoor ik op geweldige plaatsen kom. En daar zijn altijd nieuwe uitdagingen en nieuwe mensen te vinden.

_V7A9873

Sinds 2012 geef ik gestructureerd les in de discipline. Naast de vaste trainingen die ik 3 dagen in de week verzorg bij turnverenigingen, reis ik door Nederland om workshops en clinics te geven in het basis en voortgezet onderwijs.

Naast Parkour is mijn andere passie film. Dit is mede ontstaan door het schieten van video’s voor op streamingwebsites zoals youtube. Vorig jaar ben ik daarom begonnen met de opleiding Montage aan de Nederlandse Filmacademie.
Waardoor ik ook vaak bezig ben met video materiaal voor het team.

Door Free running ben in totaal anders naar de wereld gaan kijken. Ik zie de stad als een grote uitdaging. En waardeer alle kleine dingen om mij heen. Bij Free Running ben je continue in strijd met jezelf. Het is geen competitie tussen jou en anderen, het is een innerlijke strijd. Dat wilt zeggen dat je continue bezig bent met jezelf te verbeteren, en te reflecteren; Waarom durf ik dit niet?  waarom lukt dit niet? waarom blokkeer ik? Alles heeft met jezelf te maken. Niemand anders zal een bepaalde sprong voor je kunnen doen, JIJ bent degene die uiteindelijk je angsten moet overwinnen en grenzen moet verleggen. Dit hele principe neem ik bewust en onbewust mee in het dagelijkse leven. Daardoor ben ik een stuk bewuster gaan leven en waardeer ik kleine dingen. Je kan daarom zeggen dat ik altijd met Free Running in mijn achterhoofd leef en het daarom een lifestyle is.