Mijn Verhaal

Ik ben altijd al een energieke jongen geweest die houdt van buiten spelen. Angst is iets wat ik altijd heb opgezocht. Van in bomen klimmen tot over enge hekjes klimmen die naar verlaten gebouwen of gesloten paden leiden. 

Naast het buitenspelen heb ik op verschillende sporten gezeten zoals judo(2jaar), voetbal(1,5jaar), basketbal(1jaar) en zelfs roeien(4jaar). Tot ik in 2009 freerun leerde kennen was ik opzoek naar de ultieme sport voor mij. Dit filmpje heeft mijn leven volledig verandert.

In filmpjes zie je vaak het beste van het beste. Ook in mijn eigen filmpjes wil ik natuurlijk het beste van mijzelf laten zien. 
Maar de trainingen gaan er heeeel anders aan toe. We herhalen elke sprong 100x tot dat we hem elke keer perfect kunnen. En oefenen salto’s eerst naar zand/mat en dan naar gras/dunne mat en dan pas op steen. We proberen grote sprongen te vermeiden om zo overbelasting te voorkomen.  Natuurlijk horen grootte sprongen er af en toe wel bij maar we proberen dit niet te vaak te doen. 

Persoonlijk vind ik een beweging pas echt mooi als het geruisloos en vloeiend gebeurt. Het gaat er bij mij niet om hoe groot de sprong is maar om hoe de sprong word uitgevoerd.

Sinds ik freerun kijk ik anders naar de wereld en naar de mensen. Doordat ik bewuster om mij heen ben gaan kijken en voelen ben ik alles veel meer gaan waarderen. Ik ben veel geduldiger geworden, ik heb beter leren luisteren, ik kan rustig met nare situaties omgaan en het mooiste is dat freerun mij altijd blij&gelukkig kan maken.

Ik zal nooit meer van een obstakel weg lopen ik zal door blijven gaan tot ik het overwin.

Naast mijn persoonlijke verbeteringen heb ik er een aantal vrienden voor het leven aan overgehouden. “I trust Parkour” word onder de freerunners veel gezegd. Hierdoor heb ik altijd onderdak bij freerunners als ik reis.

Inmiddels heb ik erg veel moois bereikt met freerun. Zo heb ik op grote evenementen gestaan maar ook les mogen geven in een gevangenissen en aan kinderen met een beperking. Allemaal onvergetelijke ervaringen. Maar waar ik het meest trots op ben is Gravity

Gravity begon als een klein freerun evenement met 100 bezoekers. En is uitgegroeid naar een evenement met wel 400 bezoekers. Dit allemaal door de inzet van het team en vrijwilligers. Elk jaar zorgen wij voor 1 dag waarbij je honderden blije gezichten ziet.  Het doet mij vreugd om zo een gewaardeerd evenement mede-opgezet te hebben.