Mijn Verhaal

Vanaf jongs af aan was ik altijd al aan het bewegen. Ik probeerde overal in te klimmen en probeerde op alles wat ik zag te balanceren. Op mijn zesde ben ik daarom begonnen met Capoeira, dit heb ik 6 jaar gedaan. Capoeira vond ik geweldig en dit heeft mij een hele goede basis gegeven waaruit ik verder kon werken. Na 6 jaar Capoeira zocht ik meer uitdaging en ben ik gaan proeven van anderen disciplines. Ik heb hierbij van alles beoefend onder andere: Breakdance, Schoonspringen, Bossaball en lange tijd heb ik ook nog geindoor snowboard.

Freerunning ontdekte ik toen ik met Planet Contra in contact kwam (2011). Deze hadden wekelijks een zaaltje gehuurd waar de freerunners uit amsterdam gezamenlijk bij een kwamen. Ik kwam hier en ik vond het geweldig. Eindelijk had ik gevonden waar ik al mijn hele leven naar op zoek was!

Mijn doel voor de komende jaren is om mijzelf te ontwikkelen op zo’n manier dat ik alle technieken perfect beheers waardoor ik in totale vrijheid kan bewegen in welke omgeving dan ook. Hierdoor kom je op een punt waarbij je niet meer aan het trainen bent. Op dit punt ben je alleen nog maar aan het spelen!

Naast dit wil ik met Back2basics zo ver komen dat wij de aankomende generatie freerunners dezelfde vrijheid kunnen geven die wij ervaren. Ik wil de kinderen leren dat je nooit hoeft te stoppen met “spelen”.

Freerunning heeft mij fysiek maar vooral mentaal veel sterker gemaakt. Door freerunning heb ik mijn omgeving leren te respecteren. Naast dit heeft de discipline mij geleerd dat ik alles kan als ik er maar vol voor ga. Als je je 100 % inzet dan kan je alles wat je maar wil!

Afgelopen twee jaar heb ik ook ervaren hoe ongelofelijk mooi de freerun-community is. Alle “traceurs”, freerunners, vormen gezamenlijk een enorme familie. Hierdoor heb je als freerunner over de hele wereld wel een plek om te verblijven. Overal waar ik kom heb ik minstens 6-10 nieuwe vrienden door de gedeelde liefde voor onze discipline.