Mijn verhaal

Vroeger werd ik al beschouwd als een drukke, sportieve, actieve  jongen. Ik was altijd al bezig met sport of buiten spelen. Ik heb heel veel verschillende sporten gedaan zoals zwemmen, hardlopen, voetballen en kickboksen. Ook heb ik sinds mijn 10e jaar al een trampoline in mijn achtertuin waar ik altijd op spring en ik in de loop van de jaren salto’s op heb geleerd. Toen ik eenmaal een video op youtube zag over Parkour & Freerunning was ik verkocht. Ik liet het aan een paar vrienden van mij zien en we zijn meteen naar buiten gegaan om het te oefenen.

Aan het eind van mijn eerste jaar dat ik freerunning & parkour deed werd ik door Gaetano en zijn team Back2Basics gevraagd of ik mee wou helpen met een evenement die hij organiseerde genaamd “Gravity”. Hier kon ik natuurlijk geen nee op zeggen.Tijdens het organiseren en opbouwen van het evenement heb ik echt een goeie band met het team gemaakt. We hebben gelachen, getraind en natuurlijk ons uiterste best gegeven om dit evenement mogelijk te maken. Aan het eind van dit fantastische, leuke maar ook zware weekend werd ik door Gaetano en Tristram geroepen.Ik kreeg een Back2Basics T-shirt en werd toen een officieel lid van het team Back2Basics samen met mijn vriend David.

In onze ogen toen was Parkour op daken klimmen en rennen.

Maar toen ik eenmaal tutorials begon te volgen van een bekende freerunner kwam ik erachter dat het veel meer was dan alleen op daken klimmen. Na een paar maanden hadden we eindelijk een binnenzaal (ALO Ookmeer) gevonden waar we ook Freerunning konden oefenen. Dit was niet makkelijk om te vinden in onze omgeving, Hier werden dan ook geen Freerun lessen gegeven maar was er een vrije training. Al snel had ik hier mijn passie gevonden en kwam ik hier 2 á 3 keer per week. Na een paar maanden trainen in de Ookmeer hal had ik al veel contact gemaakt met verschillende freerunners die hier ook trainden waaronder Gaetano, Luciano en Tristram. Doordat ik al een achtergrond had met trampoline springen gingen salto’s voor mij al een stuk makkelijker dan de meeste. Daarom viel ik ook al snel op door andere traceurs.

Toen Gaetano mij een keer uitnodigde om met hun mee buiten te trainen werd ik erg enthousiast en gemotiveerd en binnen no-time had ik mijn angst voor buiten trainen overwonnen.

In de loop van de jaren heb ik heel veel getraind en ervaring op gedaan. Ik heb veel trips gemaakt met mijn team door Europa en Nederland. Ook ben ik naar verschillende freerun jams geweest. Hierdoor heb ik heel veel nieuwe vrienden gemaakt met dezelfde passie als ik. Freerunning is voor mij echt een levensstijl geworden. 

In de toekomst ga ik ik me focussen op de perfectie van mijn sprongen en landingen. Ook wil ik mijn tricks uitbreiden zodat ik meer variaties kan maken in een beweging. En natuurlijk de liefde voor de sport verspreiden!