Mijn Verhaal

Vanaf dat ik kan lopen ben ik bezig geweest met sport. Zolang als dat ik mij kan herinneren in ieder geval. Ik ben begonnen met judo, dit heb ik bijna 6 jaar gedaan. Al op jonge leeftijd judode ik in de districtstrainingen met de Noord-Hollandse top mee. Naast judo heb ik 3 jaar op skiën gezeten waarna ik 4 jaar heb gesnowboard. Toen ik op mijn 16de besloot te gaan breakdancen (half jaar volgehouden) ben ik in contact gekomen met freerunning.

Ik ben in december 2010 begonnen met mijn eerste salto’s in de duinen. Binnen een fractie van een seconde was ik verliefd en tot op de dag van vandaag haal ik erg veel geluk uit freerunning. Niet alleen heeft het mij fysiek versterkt ook mentaal heeft freerunning mij erg veel geboden.
Bang was ik nooit echt en besef voor de gevolgen had ik ook niet altijd. Dankzij freerunning veranderde dit! Ik realiseerde mij al erg gauw dat er erg veel op het spel staat tijdens het beoefenen van de sport en dat roekeloos gedrag finaal word afgestraft. Hierdoor heb ik veel besef gekregen voor mijn omgeving en nog beter leren omgaan met mijn lichaam.

 

_V7A9608

Inmiddels heb ik met freerunning mee mogen doen aan een bol.com commercial en ben ik finalist geworden bij het BNN tv programma “The Freestyle Games”. Ook geef ik al 3 jaar les en maakt mij tot op de dag van vandaag niks gelukkiger dan mijn leerlingen hun grootste angsten te zien overwinnen en dan met twinkelende oogjes van geluk mij bedanken. Ze beseffen het nog niet altijd, maar het zijn de kids zelf die al het werk doen en de angsten overwinnen.

Backflip Patrick

Naast fysieke en mentale progressie heeft freerunning mij iets gegeven dat ik in geen andere sport heb kunnen terug vinden. Dit is namelijk de kijk op de wereld. Overal waar ik kom ben ik aan het scannen voor trainmogelijkheden. Of ik nou in pak loop of in mijn joggingsbroek…. …..als zich een uitzonderlijke plek voor doet om goed te kunnen trainen dan zal er tijd vrij gemaakt moeten worden. Je weet immers nooit of je hier ooit nog terug komt. Mijn kijk op de wereld is veranderd, ik zie overal trainingsmogelijkheden. Iets dat voor niet freerunners niet zichtbaar is.

Ook heeft freerunning mij doorzettingsvermogen gegeven en vrienden voor het leven. Weglopen voor een uitdagende sprong zal niet snel gebeuren en dit neem ik ook mee in mijn levensdoelen. “If you can dream it, you can do it!” is het motto waar ik naar leef. Als je iets graag genoeg wilt is er niks dat je tegen zal houden. Met geweldige vrienden om je heen die hetzelfde motto delen en deze prachtige sport beoefenen kan je werkelijk de hele wereld aan.